Hyväksi havaitulla ohjeella voileipäkakku rippijuhliin.
3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää
Broileritäyte
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (320 g) mietoa salsakastiketta
1 tlk (300 g) juustodippiä
Guacamoletäyte
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kostutus
1 ½ dl vettä
½ dl sitruunamehua
Kuorrutus
½ tlk (à 300 g) guacamoledippiä
150 g ranskankermaa
Koristeeksi
punainen parika
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
tammenlehväsalaattia
1 ps nachoja
herneenversoja
Ruskista broilerinsuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi. Kuutioi punainen paprika.
Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado tarjoiluvadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta.
Suojaa kakku tuorekelmulla. Paina kerroksia kevyesti yhteen tai laita päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Laita kakun päälle runsaasti salaattiaineksia koristukseksi, esim. paprikasuikaleita, kirsikkatomaatteja, punasipulia, jääsalaattia, nachoja ja herneenversoja.
Kommentit