Tein töihin pellillisen omenapiirakkaa.

1252585416_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa


Täyte

1,5 l omenoita


Muruseos

50 g margariinia

1 dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 tl kanelia

0,5 tl inkivääriä

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 25 minuuttia.