Tähän kakkuun kokeilin tulevien ylioppilaskakkujen täytettä. Kinuskimoussen ohje on sovellettu Ullan Unelmakakut-kirjasta.
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
2 dl vadelmahilloa
200 g vadelmia
Kinuskimousse
8 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
1 prk Mascarponejuustoa
2 dl valmista kinuskikastiketta
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun päälle
1 dl Flora Vispiä
400 g valkoista marsipaania
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Valmista kinuskimousse. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kinuskikastike. Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää seos kinuskivaahdon joukkoon. Sekoita hyvin.
Täytä kakku laittamalla kakun väliin aina ensin vadelmahilloa ja vadelmia ja sen päälle kinuskimoussea. Paina päälle ylin pohjalevy ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota Vispi ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi ja paina marsipaanin pintaan kuvio muoviliinalla tms. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja painele kädellä kakun reunoille. Koristele.
Kommentit