Tyttäreni voitti eilen koulujenväliset hiihtokisat ja mitalikahveille tein hänen herkkuaan marenkikakkua. Kaksi serkkuakin oli mitaleilla omissa sarjoissaan. Kakkua syötiin tänään mummulassa seitsemän serkuksen voimin.
Pohja
6 valkuaista
3 dl sokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1,5 tl omenaviinietikkaa
Täyte
1 l pakastemansikoita
2 prk Flora Vispi
3 rkl sokeria
Koristelu
tuoreita mansikoita
kiiviä
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita maissitärkkelysjauhot viimeiseen sokerierään ja vatkaa ne vaahtoon. Lisää lopuksi etikka. Pursota marenkiseos leivinpaperille ympyrän muotoon. Pursota reunalle ruusukkeita, jolloin reunasta tulee korkeampi. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.
Sulata mansikat ja kaada pohjan päälle. vatkaa vispi vaahdoksi ja levitä mansikoiden päälle. Koristele mansikoilla ja kiivillä.
Paistoin marenkipohjan myöhään illalla siten, että pohja oli ensin 125 asteessa 1,5 tuntia. Sen jälkeen sammutin uunin ja annoin pohjan olla uunissa vielä aamuun asti.
Kommentit