Tyttäreni voitti eilen koulujenväliset hiihtokisat ja mitalikahveille tein hänen herkkuaan marenkikakkua. Kaksi serkkuakin oli mitaleilla omissa sarjoissaan. Kakkua syötiin tänään mummulassa seitsemän serkuksen voimin.

1237309442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 valkuaista

3 dl sokeria

2 tl maissitärkkelysjauhoja

1,5 tl omenaviinietikkaa


Täyte

1 l pakastemansikoita

2 prk Flora Vispi

3 rkl sokeria


Koristelu

tuoreita mansikoita

kiiviä


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Sekoita maissitärkkelysjauhot viimeiseen sokerierään ja vatkaa ne vaahtoon. Lisää lopuksi etikka. Pursota marenkiseos leivinpaperille ympyrän muotoon. Pursota reunalle ruusukkeita, jolloin reunasta tulee korkeampi. Paista 125 asteessa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä.

Sulata mansikat ja kaada pohjan päälle. vatkaa vispi vaahdoksi ja levitä mansikoiden päälle. Koristele mansikoilla ja kiivillä.

Paistoin marenkipohjan myöhään illalla siten, että pohja oli ensin 125 asteessa 1,5 tuntia. Sen jälkeen sammutin uunin ja annoin pohjan olla uunissa vielä aamuun asti.