Tätä Suklaasydämen omenahyvettä olen onnekseni saanut maistaa useasti. Tein tätä jouluaaton herkkupöytään.

1261657047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omenasose

1,2 kg omenoita

2 dl vettä

1 sitruunan mehu

2 dl sokeria


Vaniljakreemi

3 dl vaniljakreemijauhetta

1 dl vettä


Pohja

2½ dl sokeria 

7dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl maitoa

225 g margariinia


Marenki

 3 kananmunan valkuaista

3 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

 

Valmista omenasose. Kuori ja lohko omenat. Laita ne kattilaan ja lisää 2dl vettä, sokeria ja sitruunan mehu. Keitä seos pehmeäksi, mutta ei aivan soseeksi. Jäähdytä. Siivilöi mehu omenoista. Ota hieman omenoita ja soseuta ne haarukalla. Sekoita vaniljakreemi veteen hyvin vatkaten, lisää omenalohkot kreemiin.

Tee murotaikina. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Nypi joukkoon margariini ja vaivaa sekaan muna ja maito. Siirrä taikina jääkaappiin vetäytymään. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli ne pyöreiksi samankokoisiksi levyiksi (halkaisija 22cm). Paista levyt uunissa 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä levyt.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi noin kymmenen minuutin ajan, lisää tomusokeri vähitellen ja lopuksi omenaviinietikka.

Kokoa omenahyve. Laita ensimmäinen pohja uuninkestävälle alustalle ja kostuta pohja omenamehulla. Laita muropohjan päälle kerros omenaseosta ja nosta toinen kostutettu levy päälle. Levitä loput omenasoseesta levyn päälle. Laita kolmas levy pinnalle, kostuta levy ja levitä haarukalla soseuttamasi omenasose kakun päälle. Pursota marenki kauttaaltaan kakun päälle ja paista 75 asteessa noin 30 minuuttia kiertoilmalla. Tarjoa omenahyve kylmänä vaniljakastikkeen kanssa.