Tämän kakun otin mukaan, kun menimme serkulleni kylään sunnuntaina. Siskon "viransaamiskakusta" jäi paljon kukkia yli ja halusin niitä päästä käyttämään, siksi tämä kakku. Halusin myös kokeilla eiliseltä Helsingin-reissulta ostamaani uutta tyllaa. Käväisin juoksutapahtuman jälkeen Kokkipuodissa tekemässä hankintoja...

1886993.jpg

Pohja
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus
1 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria

Väliin
1 dl mustaherukkahilloa

Vadelmamousse
6 liivatelehteä
1 prk Mansikkakermaa
1 prk ranskankermaa
1 prk maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
400 g vadelmia

Kakun päälle
1 pkt vihreää marsipaania
3 prk Flora Vispiä
3/4 dl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Soseuta vadelmat toisessa astiassa sauvasekoittimella. Lisää vadelmien joukkoon maitorahka ja ranskankerma sekä sokerit. Sulata liivatelehdet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada vadelmaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Levitä ensimmäiseen väliin mustaherukkahilloa sekä puolet vadelmamoussesta. Täytä samoin toinen väli. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota koristelua varten Flora Vispit sekä vaniljakreemijauhe. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi ja laita se kakun päälle. Pursota loppu kermavaahto kakun reunoille. Koristele marsipaanikukilla.

1887001.jpg