Tyttäreni 13-vuotissynttäreille teimme yhdessä tämän pöllökakun. Sankari teki koristeen sokerimassasta. Minä päällystin kakun repeilevällä sokerimassalla ja peittelin jälkiä valmiilla pikeerikukilla. Kakun välissä synttärisankarin toiveesta vadelmamoussea.

1331535983_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1331536007_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk Creme Fraiche

1 prk Mascarponejuustoa

2 dl sokeria

5 dl pakastevadelmia

 

Kakun pinnalle

700 g marsipaania/sokerimassaa

1 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista  vadelmamousse. Sulata vadelmat. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispi. Lisää sokeri, Creme Fraiche, Mascarponejuusto ja vadelmat. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi. Sulata kuumaan veteen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos vadelmaseokseen ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. 

Halkaise kakku 3 osaan. Laita alimmainen kakkupohja kakkupahvin tai tarjoilulautasen päälle. Kiristä säädettävä reunavuoka kakkupohjan ympärille. Kostuta vanilliinimaidolla. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Kaada loput moussesta vuokaan. Paina päälle kostutettu ylin kakkupohja. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Kauli marsipaani levyksi. Vaahdota Vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Koristele.

1331535961_img-d41d8cd98f00b204e9800998e