Nämä Runebergin tortut ovat herkullisia. Korppujauhojen sijaan käytin taikinassa murskattuja kaurakeksejä.
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai kermaviiliä
2 dl kaurakeksimuruja (100g keksejä)
2 dl mantelijauhetta
Päälle
vadelmahilloa
1 dl tomusokeria
2 tl sitruunamehua
Jauha keksit. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja samalla sekoittaen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina voideltuihin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen kuin irrotat tortut vuoista.
Valmista tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Pursota torttujen päälle rengas ja lusikoi vadelmahilloa tomusokerirenkaan sisään.
Kommentit