Nämä Runebergin tortut ovat herkullisia. Korppujauhojen sijaan käytin taikinassa murskattuja kaurakeksejä.

1328468227_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g margariinia

2 dl sokeria

2 kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 dl kermaa tai kermaviiliä

2 dl kaurakeksimuruja (100g keksejä)

2 dl mantelijauhetta

 

Päälle

vadelmahilloa

1 dl tomusokeria

2 tl sitruunamehua

 

Jauha keksit. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja samalla sekoittaen. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi.

Lusikoi taikina voideltuihin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ennen kuin irrotat tortut vuoista.

Valmista tomusokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja sitruunamehu keskenään. Pursota torttujen päälle rengas ja lusikoi vadelmahilloa tomusokerirenkaan sisään.