Viime viikon Levin reissulla tuli pari kertaa herkuteltua voisilmäpullilla. Pysähdyimme päivittäisellä 50 km hiihtolenkillä Lapinkylään, jossa nautimme uunituoretta pullaa ja mehua. Sen voimalla jaksoi lenkin loppuun asti. Tänään fiilistelin reissua ja paistoin 5 pellillistä pullia. Voisilmäpullia tein ensimmäistä kertaa.

1239629789_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pullataikina
1 l maitoa

4 dl sokeria
2 munaa
1 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
4 pss kuivahiivaa
27 dl vehnäjauhoja
300 g voita

Täyte

voita ja sokeria

Voiteluun
munaa


Pinnalle
sokeria


1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois.
3. Leivo taikinasta 40 pyöreää pullaa. Anna kohota liinan alla. Paina pulliin esim. snapsilasilla syvennys, ja laita syvennykseen 1 tl sokeria sekä nokare voita. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle vielä sokeria.
4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15 minuuttia.