Tämä ohje on ollut pitkään kokeiltavien ohjeiden listalla. Tänään tuli vieraita, jotka saivat toimia koemaistajina. Ohje on Glorian Ruoja ja Viini -lehden ohjeesta muokattu.
Pohja
200 g tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
Täyte
400g mascarponejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 munaa
2 rkl vanilliinisokeria
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi vehnäjauhot taikinaan ja sekoita.
Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä 3/4 suklaataikinasta vuokaan. Levitä mascarponetäyte taikinan päälle. Lisää loppu suklaaseos täytteen päälle. Tee taikinan pintaan veitsellä kuvioita. Paista uunin keskitasossa 175°C:ssa 50-60 min.
Kommentit