Tomusokeri tosin kannattaisi ripotella pinnalle vasta jäähtyneenä, jos vain malttaa odottaa ;)
Taikina
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
Täyte
4 kotimaista omenaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1/2 tl inkivääriä
1 tl kanelia
Pinnalle
tomusokeria
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä puolet taikinasta pyöreään voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Raasta omenat kuorineen karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenaraasteen joukkoon muut täytteen ainekset. Levitä seos vuokaan taikinan päälle. Levitä loppu taikina nokareina pinnalle ja tasoita pinta lopuksi veitsellä. Paista 175 asteessa noin 55 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppuvaiheessa foliolla tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa. Koristele jäähtyneenä ripottelemalla pinnalle tomusokeria. Nauti vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit