Pohja
10 munaa
3,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
6 liivatelehteä
300 g mansikoita
1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Mustikkamousse
6 liivatelehteä
300 g mustikoita
1 prk Flora Vispiä
1 prk rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun väliin lisäksi
2 prk Mustikka-pilttiä
Koristelu
400 g marsipaania
sinistä pastaväriä
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
4 rkl sokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla.
Pane 6 liivatelehteä pehmiämään kylmään veteen toiseen astiaan ja toiset 6 liivatelehteä toiseen. Soseuta sulaneet mustikat sauvasekoittimella. Vaahdota 2 prk Flora Vispiä. Lisää joukkoon 2 prk rahkaa ja sokerit. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Lisäöä toiseen kulhoon soseutetut mansikat ja toiseet soseutetut mustikat. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 6 liivatelehteä. Kaada seos ohuena nauhana mansikkamoussen joukkoon. Kaada täyte kakun ensimmäiseen väliin mustikkapiltin päälle. Kuumenna taas tilkka vettä kattilassa ja sulata joukkoon toiset 6 liivatelehteä. Kaada liivateseos mustikkamoussen joukkoon. Kaada täyte kakun toiseen väliin mustikkapiltin päälle. Paina päälle viimeinen kakkulevy ja anna hyytyä jääkaapissa.
Kauli päälle tuleva marsipaanilevy ja paina pintaan kuvio joko kuviokaulimella tai kuviointimatolla. Levitä kakun pintaan kermavaahtoa tai voikreemiä ja siirrä marsipaani kakun päälle. Koristele. Vatkaa kermat vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja sokerit. Pursota kakun reunoille.
Kommentit