Tätä herkullista piirakkaa söin työkaverin luona. Ohje on kopioitu hänen vielä salasanan takana olevasta blogistaan. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen juustoraasteen alle puoli pakettia Mustapekkajuustoa murustettuna. Ohjeesta tulee uunipellillinen. Tein piirakan siskoni tyttären nimipäiville.

1241267361_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

150 g margariinia

5 dl vehnäjauhoja

1 prk kermaviiliä

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte

300 g kinkkua

3 porkkanaa

1 pkt Amerikan pekonia

( 1/2 pkt Mustapekkajuustoa )

250 g juustoraastetta

3 kananmunaa

3.5 dl kolmen juuston ruokakermaa

 

Sekoita pohjaa varten rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään, lisää kermaviili. Anna taikinana tekeytyä jääkaapissa silla aikaa kun valmistat täytteen.

Kuori ja raasta porkkanat ja viipaloi kinkku. Viipaloi pekoni, paista ja anna jäähtyä. Kauli taikina uunipellin kokoiseksi ja levitä pinnalle porkkanaraaste, kinkku ja pekoni. Ripottele pinnalle juustoraaste. Sekoita kulhossa kananmunat ja ruokakerma ja kaada ohuena nauhana pohjan pälle. Mausta halutessasi mustapippurilla. Paista 185 asteessa noin 20 minuuttia, laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen ja anna kypsyä vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi.