Tässä on herkullisen suklaamoussekakun ohje. Nautimme tätä jälkiruokana perjantaina, kun kokoonnuimme työkavereiden kanssa. Kiitos vielä Tiinalle hauskasta illasta ja hunajaisesta saunasta. Kakun ohje on Erja Heinon ja julkaistu muutama vuosi sitten Kodin Kuvalehdessä.


Pohja

6 munaa

3 dl sokeria

1,5 dl juoksevaa margariinia

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta


Kostutukseen

1 dl appelsiini- tai ananasmehua


Suklaamousse

2 liivatelehteä

175 g tummaa suklaata

1/2 dl vahvaa kahvia

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvi ja pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

halkaise kakkupohja kahteen osaan. Kostuta mehulla. Laita alimmainen pohja reunavuoan pohjalle ja kaada suklaamousse sen päälle. laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin. laita sitten toinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakun pinta tomusokerilla ja suklaakoristeilla.