Kummityttöni täyttää tänään 1-vuoden ja sain tehdä hänelle Hello Kitty -kakun. Kuva on maalattu marsipaanille pastaväreillä, taustan maalasin lilalla tomuvärillä.
Pohja
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Mustikkamousse
6 liivatelehteä
1 prk Flora Vanillaa
1 tlk ranskankermaa
200 g Mascarponejuustoa
300 g pakastemustikoita
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Valkosuklaamousse
2 munaa
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Pursotuksiin
3 prk Flora Vispiä
1 prk maitorahkaa
vaaleanpunaista pastaväriä
sokeria
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mustikat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään valkosuklaamoussen valmistamisen ajaksi.
Valmista valkosuklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet. Kaada valkosuklaamousse kakkuvuokaan ja paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa Vispit vaahdoksi ja lisää sokerit ja rahka. Värjää seos vaaleanpunaiseksi pastavärillä. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat kermavaahdolla.
Kommentit