Härliga Jul -lehdestä löytyi tämä resepti. Ohjeessa on myös kiille kakun päälle laitettavaksi, mutta tällä kertaa "ei menny niinkuin Strömsössä" ja tämä kakku jäi ilman glögipintaa.
Pohja
200 g pipareita
75 g voita
Täyte
3 munaa
1 dl sokeria
500 g Philadelphia-juustoa
2 dl Creme Fraichea
1 dl glögiä
Glögikiille
3 liivatelehteä
2 dl glögiä
Koristeeksi
kanelitankoja ja tuoreita viikunoita
Hienonna piparkakut. Sulata rasva ja sekoita se piparimuruihin. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Painele keksiseos vuona pohjalle ja paista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja Creme Fraiche ja vatkaa tasaiseksi. Lisää glögi. Kaada täyte piparipohjan päälle vuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Kakku on uunista otettaessa vielä hieman löysää keskeltä. Anna jäähtyä vuoassaan ja laita yön yli jääkaappiin.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Lämmitä ½ dl glögiä kiehuvan kuumaksi. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuuman glögin joukkoon. Anna jäähtyä vähän ja lisää joukkoon loput glögistä. Kaada varovasti juustokakun pinnalle. Anna pinnan hyytyä jääkaapissa. Koristele kakku.
Kommentit