Tässä kesän ensimmäinen mansikkakakku, jonka täytteenä mansikoiden lisäksi aiemmin tekemääni raparperihilloa. Kokosin kakun muutamassa minuutissa. Kakkua nautittiin mökillä jälkiruoaksi. Oli samalla kummipojan huomisen nimipäivän kunniaksi tehty ja hän oli kakkua myös nauttimassa äitinsä kanssa.
Huomenna lähdemme perheen kanssa lomamatkalle etelän aurinkoon. Palaan reissusta juhannusviikolla jälleen leipomaan. Aurinkoa myös tänne Suomen suveen!
Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
raparperihilloa
mansikoita
1 prk Flora Vispiä
Kakun päälle
1 prk Flora Vispiä
mansikoita
Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.
Täytä kakku. Laita väliin ensin raparperihilloa, sitten mansikoita ja päälle kermavaahtoa. Täytä toinen väli samoin. Levitä kakun päälle ja reunoille kermavaahtoa. Asettele mansikkaviipaleet kakun päälle ja pursota kakun reunat.
Kommentit