Tein ystäväni syntymäpäiville vadelmamoussetäytteisen kakun. Kakun pinta ja koristeet ovat sokerimassaa. Kakun pintaan painoin kuvioita koristelutikulla. Paljon onnea lähes samanikäiselle ystävälleni!

1309038124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309038101_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1309038079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl Spritea


Vadelmamousse

12  liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

3 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua vadelmaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Kakun pinnalle

500 g vaaleanvihreää sokerimassaa

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun pyöreään 30 cm kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat spritella.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet vadelmamoussesta. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Nosta kaulittu ja koristeltu sokerimassalevy kakun päälle. Pursota reunat.