Tässä gluteeniton versio Britakakusta. Pääkalloteemaa...

  1251626705_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1251626682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 Pohja

250 g margariinia

 2 dl sokeria

 6 keltuaista

  3 dl gluteenitonta jauhoseosta

 4 tl leivinjauhetta

 2 dl kermaa

 

Marenki

 6 valkuaista

  3 dl sokeria


 Täyte

2 prk Flora Vispiä

 200 g pakastemansikoita

 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle reunavuoan sisään. Käytin säädettävää reunavuokaa, säädettynä halkaisijaltaan 30 cm.

Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä. Pakasta pohjalevy leivinpapereineen päivineen, jotta sitä on kakkua täytettäessä helpompi käsitellä.

Ota pohjalevyt pakastimesta. Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Soseuta pakastemansikat ja lisää kermavaahdon joukkoon. Levitä pohjalevylle mansikkainen kermavaahto. Poista toisesta pohjalevystä leivinpaperi ja nosta se kermavaahdon päälle. Laita torttu jääkaappiin tunniksi sulamaan ennen tarjoamista.