Nämä ovat ehkä parhaita suklaapaloja, joita olen koskaan syönyt! Ohjeen sain mummini ruotsinkielisestä Hemmets-lehdestä. Pohja on hieman mutakakkua muistuttava ja kinuskikuorrutus leivonnaisen päällä on herkullista. Tein pohjan pari tuntia ennen tarjoilua, mutta suosittelen tekemään sen edellisenä päivänä. Pohjan voi tehdä myös etukäteen ja pakastaa.

1261299153_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

300 g voita

200 g tummaa suklaata

8 kananmunaa

5 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 rkl leivinjauhetta


Kinuskikuorrutus

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria


Sulata rasva kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rasvan sekaan. Anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja rasva-suklaaaseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Valmista kinuskikuorrutus. Kaada kermat ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Tiedät, että kinuski on valmista, kun pudotat pisaran kinuskia kylmään veteen ja pisara jää ehjäksi. Levitä kinuski suklaapohjan päälle ja laita leivonnainen vielä jääkaappiin. Leikkaa paloiksi ja nauti.