6 vuotta täyttävälle tytölle tilattiin koira-aiheinen kakku. Vaalenpunaisen kakun välissä mansikkamoussea. Koira on maalattu pastavärillä kaulitulle marsipaanilevylle. Kuvan taustaan on käytetty tomuväriä.

1273063146_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273063124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273063172_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Mansikkamousse

 6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

 1 prk ranskankermaa

 1 prk rahkaa

 2 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 300 g mansikoita

 

Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

pari tippaa pinkkiä pastaväriä


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Kaada puolet mansikkamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota pinkiksi värjätty kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita maalattu kakkukuva kakun päälle. Pursota reunat korinpohjatyllalla ja lehtityllalla. Pursota kakun yläreuna 14 mm tähtityyllalla. Koristele.

1273063100_img-d41d8cd98f00b204e9800998e