Tällä ohjeella on meillä kotona äiti aina tehnyt taatelikakun. Sain luvan julkaista ohjeen. Muutin ohjeessa alunperin olleet kuppimitat desilitroihin; mittasin siis äidin kahvikuppien tilavuudet! Tällä samaisella ohjeella leivoin kaksi kakkua poikani koulun joulumyyjäisiin. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja paistoin normaalissa uunissa, ei siis kiertoilma-, 175 asteessa 1h 20 minuuttia. Peitin kakkujen pinnan paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, kun näytti tummuvan liikaa.

2116906.jpg

1 pkt kuivattuja taateleita
0,75 dl vettä
200 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl kermaa
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Laita vesi ja taatelit kattilaan ja anna kiehua, kunnes taatelit pehmenevät. Lisää joukkoon voi sulamaan. Jäähdytä seos ja lisää kananmunat joukkoon sekoittaen. Taikinaa ei tarvitse missään vaiheessa vatkata! Lisää sokerit ja muut keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan ja paista 175 asteessa 1 tunti.