Näitä tein kaksi ylioppilasjuhliin. Juhlien teemaväri oli turkoosi, valkoinen ja kulta. Näihin kakkuihin toivottiin suklaaperhosia ja ripaus kultaa. Ohje on sama kuin aiemminkin, mutta laitan sen tähän vielä.

1243612523_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

6 munaa

3 dl sokeria

1,5 dl juoksevaa margariinia

2 1/4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl tummaa kaakaojauhetta


Kostutukseen

1 dl appelsiinimehua


Suklaamousse

2 liivatelehteä

175 g tummaa suklaata

1/2 dl vahvaa kahvia

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

2 rkl sokeria


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon margariini ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Laita liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää kahvi ja pehmenneet liivatteet. Anna jäähtyä hetki ja lisää sitten keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kulhossa kiinteäksi vaahdoksi. Vaahdota kerma ja sokeri toisessa kulhossa. Lisää vaahdot suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Halkaise kakkupohja kahteen osaan. Kostuta mehulla. Laita alimmainen pohja reunavuoan pohjalle ja kaada suklaamousse sen päälle. Laita hetkeksi hyytymään jääkaappiin. Laita sitten toinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele kakun pinta suklaakoristeilla. Lado kakun reunalle rullan muotoisia keksejä ja sido kaunis nauha kakun ympärille.