Tämä ohje on Pirkasta ja aikoinaan ensimmäinen liivatteella hyydytetty kakku, jonka olen tehnyt. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja pohjaksi gluteenittoman kääretorttupohjan. Tässä alla alkuperäinen ohje.

Pohja

200 g kaurakeksejä

75 g voita sulatettuna


Täyte

6 liivatelehteä

1,5 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

4 dl piimää

2 dl kuohukermaa

3 rkl sitruunamehua


Kakun päälle

2 prk Piltti-mangososetta


Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan.

Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Sekoita sokerit piimän joukkoon. Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunanmehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivateseos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Levitä päälle mango- tai hedelmäsosetta