Rippikakuksi toivottiin samantapaista kakkua, kuin aiemmin tekemäni syntymäpäiväkakku; sävyinä vaalea ja ruskea. Kakun värit toistuvat täytteessä, joka on suklaamoussea.

1332004694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332004669_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1332004618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

3 dl gluteenitonta jauhoseosta

½ dl kaakaojauhetta

½ dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl spritea

 

Suklaamousse

400 g taloussuklaata

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 dl sokeria

4 prk Flora Vispiä

 

Kakun pinnalle

500 g sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta

sokerimassakukkia

3 prk Flora Vispiä

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja  korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit ja sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta Spritella. Levitä puolet suklaamoussesta kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan suklaamoussen päälle. Kostuta. Täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kauli sokerimassa levyksi. Vaahdota vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Siirrä sokerimassalevy kakun pinnalle. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.