Rippikakuksi toivottiin samantapaista kakkua, kuin aiemmin tekemäni syntymäpäiväkakku; sävyinä vaalea ja ruskea. Kakun värit toistuvat täytteessä, joka on suklaamoussea.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl spritea
Suklaamousse
400 g taloussuklaata
2 prk maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
4 prk Flora Vispiä
Kakun pinnalle
500 g sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta
sokerimassakukkia
3 prk Flora Vispiä
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen ( 25 x 35 cm) kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 30 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Sekoita sulan suklaan joukkoon tuorejuusto. Vaahdota Vispit ja sekoita suklaaseos vaahdon joukkoon. Mausta sokerilla.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjottimen päälle. Kostuta Spritella. Levitä puolet suklaamoussesta kakkupohjan päälle. Paina keskimmäinen kakkupohja vuokaan suklaamoussen päälle. Kostuta. Täytä toinen väli samoin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Kauli sokerimassa levyksi. Vaahdota vispit ja mausta sokerilla. Levitä vaahtoa kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros. Siirrä sokerimassalevy kakun pinnalle. Laita koristeet kakun päälle. Pursota kakun reunat.
Kommentit