Sain tehdä kakut entisen oppilaani rippijuhlaan. Poika on lahjakas golfaaja ja siitä aihe kakkuihin. Molemmissa kakuissa pintana valkoinen sokerimassa. Toiseen painoin golfaajan kuvan patchwork-muotilla ja toiseen tein pintakuvioinnin kuviomatolla. Ruusut sokerimassaa ja lehdet päärynän makuista marsipaania. Risti ja golfbägi on tehty silikonimuotilla ja  pintaan on suihkautettu kullanväristä elintarvikesprayta. Paljon onnea ripillepääsyn johdosta!

1280776165_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280776228_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280776141_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus 

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vadelmamousse

 6 liivatelehteä

 1 prk Flora Vispiä

 1 prk ranskankermaa

 1 prk rahkaa

 2 dl sokeria

 1 rkl vanilliinisokeria

 2 dl vadelmasosetta


Kakun väliin lisäksi

2 prk mustikkasosetta

 

 Kakun päälle

 2 prk Flora Vispiä

 ½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy lautaselle säädettävän reunavuoan sisään. Levitäkakkupohjalle purkki mustikkasosetta. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun reunoille ja päälle. Laita kaulittu sokerimassalevy kakun päälle. Pursota reunat. Koristele.