Tein tilauksesta lakka-kinuskikakun kouluumme saapuneille Comenius-vieraille. Saimme tutustua 6 eri maan opettajiin kaksivuotisen projektin aloituskokouksen merkeissä. Kakkua söi opettajia Puolasta, Turkista, Iso-Britanniasta, Espanjasta, Kreikasta ja Unkarista. Kakussa 8 munan gluteeniton kakkupohja ja välissä lakkahilloa, kinuskikastiketta ja Flora Vispiä. Kakun pinnalle keitin kinuskin 4 dl kuohukermasta.
It was great to meet you and I was happy to see how you liked the cake I made for you!
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
3 dl maitoa
1 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin
500 g lakkahilloa
6 dl kermaa vaaahdotettuna
1 dl sokeria
Pursotukset
6 dl kermaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun pinnalle kinuski
4 dl kermaa
4 dl fariinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan.
Kostuta alimmainen kakkupohja vanilliinimaidolla ja levitä puolet lakkahillosta kakkupohjan päälle. Levitä hillon päälle puolet kermavaahdosta. Laita päälle keskimmäinen kakkupohja ja täytä toinen väli samoin. Kostuta myös ylimmäinen kakkupohja maidolla ja laita kakun päälle. Anna kakun olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Keitä kinuski. Kaada kerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä pienellä lämmöllä 25 minuuttia välillä sekoittaen. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada kakun pinnalle. Laita kakku vielä jääkaappiin, jotta kinuski jähmettyy.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Koristele.
Kommentit