Tämä torttu syötiin tänään jälkiruoaksi, kun avasimme grillikauden kummitytön perheen kanssa. Ohje on Ruoka-Pirkka -lehdestä.
Pohja
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 tlk maitorahkaa
1 tlk kermaa
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
3/4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
1 iso tlk persikanpuolikkaita
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle vuokaan. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.
Valuta persikanpuolikkaat ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet tortun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri joukkoon. Anna vielä kiehahtaa ja lusikoi sitten kiille persikoiden päälle. Tarjoa torttu kylmänä.
Kommentit