Tämä torttu syötiin tänään jälkiruoaksi, kun avasimme grillikauden kummitytön perheen kanssa. Ohje on Ruoka-Pirkka -lehdestä.

1239460175_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100 g voita

3/4 dl sokeria

1 muna

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte

1 tlk maitorahkaa

1 tlk kermaa

3 munaa

1 sitruunan raastettu kuori

1/2 dl sitruunamehua

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Pinnalle

1 iso tlk persikanpuolikkaita

1 dl vettä

1/2 dl hyytelösokeria


Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle vuokaan. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna jäähtyä mieluiten seuraavaan päivään.

Valuta persikanpuolikkaat ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet tortun pinnalle. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri joukkoon. Anna vielä kiehahtaa ja lusikoi sitten kiille persikoiden päälle.  Tarjoa torttu kylmänä.