Pohja
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
3/3 dl sokeria
1 keltuainen
1 rkl kylmää vettä
Täyte
250 g marsipaania
3 kotimaista omenaa
1 prk ranskankermaa
2 keltuaista
1/2 dl sokeria
Paloittele pehmeä rasva pieniksi kuutioiksi. Lisää vehnäjauhot ja sokeri. Nypi murumaiseksi seokseksi. Sekoita keltuaiseen lusikallinen kylmää vettä ja sekoita seos muruseokseen ja vaivaa ainekset nopeasti taikinaksi. Pyörittele taikina palloksi, kiedo kelmuun ja anna olla jääkaapissa noin 3 tuntia.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla voideltuun piirakkavuokaan. Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi ja nosta vuokaan pohjan päälle. Voit myös raastaa marsipaanin, jos pidät sitä ensin jääkaapissa.
Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja lado vuokaan marsipaanin päälle. SEkoita keltuaiset ja ranskankerma keskenään. Ripottele omenalohkoille sokeria, kaada ranskankermaseos omenoiden päälle ja ripottele vielä pinnalle sokeria.
Paista piirakkaa ensin 225 asteessa noin 20 minuuttia. Alenna lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 15 minuuttia.
Kommentit