Hemmets-lehdestä löydetty ohje.

1287520891_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100 g voita

3 munaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

½ appelsiinin raastettu kuori

½ dl puristettua appelsiinimehua


Kinuski

1½ dl kuohukermaa

1½ dl fariinisokeria

1 rkl voita

1 tl vanilliinisokeria


Pinnalle

½ dl pähkinärouhetta


Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Sekoita taikinaan appelsiinimehu ja raastettu kuori. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista kinuskikastike. Sekoita fariinisokeri ja kerma kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuutttia. Anna jäähtyä ja kaada paistetun kakun päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä.