Hemmets-lehdestä löydetty ohje.
Pohja
100 g voita
3 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½ appelsiinin raastettu kuori
½ dl puristettua appelsiinimehua
Kinuski
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
1 rkl voita
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle
½ dl pähkinärouhetta
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Sekoita taikinaan appelsiinimehu ja raastettu kuori. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista kinuskikastike. Sekoita fariinisokeri ja kerma kattilassa. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuutttia. Anna jäähtyä ja kaada paistetun kakun päälle. Koristele rouhituilla pähkinöillä.
Kommentit