Metsät ovat vielä täynnä mustikoita. Aamulenkillä poimin pari litraa ja tein sunnuntain jälkiruoaksi tämän herkullisen tortun.

1251034459_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

100 g margariinia

2,5 dl vehnäjauhoja

3/4 dl  sokeria

1 tl leivinjauhetta

1/2 dl kuohukermaa


Täyte

250 g Mascarponejuustoa

1 dl fariinisokeria tai sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 prrk Flora Vispiä


Päälle

4 dl mustikoita


Kiille

1,5 dl vettä

3/4 dl hyytelösokeria


Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi. Nosta levy vuokaan ja painele taikina huolellisesti myös vuoan reunoille. Anna vuoan seistä kylmässä 20 minuuttia, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin vuoan reunoilla. Paista pohjaa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota torttupohja varovasti vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit. Vatkaa seosta kunnes sokeri on sulanut ja seos on tasaista ja sileää. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa ja sekoita se tuorejuustoon. Levitä seos torttupohjalle. Ripottele päälle mustikat.

Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä muutama minuutti. Levitä seos lusikalla mustikoiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.