1 muna
3 keltuaista
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
50 g voita sulatettuna
Päälle
3 omenaa raastettuna
Marenki
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
Vatkaa muna, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, leivinjauhe ja sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
Kuori omenat ja raasta ne. Levitä raaste taikinan päälle ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahtoon sokeri. Vatkaa vielä kiiltäväksi.
Ota kakku uunista, levitä marenki päälle ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ja irroita reunat veitsellä, ennen kuin poistat reunavuoan.
Kommentit