Uusimmassa ruotsinkielisessä Hemmets-lehdessä oli tämä ihana ohje. Muottina leivoksille käytin tavallista piirtoheitinkalvoa, jonka leikkasin pituussuunnassa kahtia. Kalvo vain renkaaksi pohjapalan ympärille ja teipillä kiinni.

1242303444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

150 g voita

2 munaa

2,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

1 rkl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta


Vadelmamousse

200 g vadelmia

2 liivatelehteä

3 dl kuohukermaa

1/2 dl tomusokeria


Koristeeksi

mansikoita

suklaakoriste


Valmista pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu rasva. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä.

Ota pyöreällä muotilla pohjakakusta neljä palaa. Kiedo pohjapalojen ympärille muovikalvot ja teippaa kiinni.

Valmista täyte. Soseuta vadelmat. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen vadelmasoseen joukkoon. Sekoita mukaan myös kermavaahto. Kaada vadelmamousse pohjien päälle kalvoreunuksen sisään. Laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Koristele.