Nimipäiväni osui pitkästä aikaa syysloman ulkopuolelle ja työpaikalla piti siis tarjota kakkua. Kiireessä otin pakastimeen laitetun, asiakkaan peruman suklaatäytteisen kakun sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana  ja koristelin sen aamulla mansikkamarengeilla ja kaakaokermapursotuksilla.

1287521015_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

 5 munaa

 1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

 ½ dl perunajauhoja

 1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Suklaamousse

2 prk Flora Vispiä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Maraboun Polka-maitosuklaata


Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

3 rkl kaakaojauhetta

½ dl sokeria


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota vispit ja lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja täytä kakku suklaavaahdolla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota Vispit ja kaakaojauhe. Pursota kakun reunat. Koristele mansikkamarengeilla ja suklaaraasteella.