Toinen versio aiemmin tekemistäni vadelmaleivoksista. Nyt täytteenä Daim-kermaa ja päällä mustikoita.

1251900247_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte

1 prk Flora Vispiä

½ dl vaniljakreemijauhetta

2 tupla-Daimia


Päälle

1 dl mustikkahilloa

4 dl mustikoita

2 dl mustikkamehua

1 dl hyytelosokeria


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle. paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista leivinpaperi pohjan päältä. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Hienonna Daimit. Vatkaa kerma ja vaniljakreemijauhe vaahdoksi. Lisää joukkoon hienonnetut Daimit. Leikkaa pohjalevy kahteen osaan ja levitä toiselle puolikkaalle Daimvaahto. Paina päälle toinen pohjalevyistä.

Levitä pinnalle mustikkahillo ja mustikat. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Anna vielä kiehahtaa ja ota pois levyltä. Anna jäähtyä hetki ja lusikoi kiille mustikoiden päälle. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Leikkaa leivoksiksi ennen tarjoilua.

Voit tehdä leivonnaisen myös kakun muotoon. Paista silloin pohjataikina pyöreässä kakkuvuoassa ja halkaise pohja ja kostuta se vanilliinimaidolla. Täytä Daimvaahdolla ja päälle mustikat ja kiille.