Tämä kakku oli ristiäisten kahvipöydässä. Ohje sama kuin aiemmin tekemässäni suklaakakussa. Nyt jätin kakun päältä pähkinät pois ja koristelin kakun vaaleanpunaisella liljalla. Kinuskia keittelin liian kauan ja siitä tulimelkoisen sitkeää, kuten kuvastakin näkyy.
Pohja
150 g margariinia
200 g taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kakun väliin ja pinnalle
400 g omenahilloa
Kinuski
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Voitele ja korppujauhota pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n. 22 cm). Sulata margariini ja jäähdytä. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää margariini ja sulatettu suklaa munasokerivaahtoon vuorotellen varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi jauhoseos. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 45-50 minuuttia.
Kumoa kakku jäähtyneenä ja leikkaa se kolmeen osaan. Levitä kakkupohjalle noin 1 1/2 dl omenasosetta. Täytä toinen väli samoin. Levitä loput omenasoseesta kakun päälle.
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia, kunnes pieni tippa kinuskia jähmettyy kylmään veteen. Anna kinuskin jäähtyä hieman ja levitä se tasaisesti kakun päälle ja reunoille.
Kommentit