Pellillinen sitruunaisia herkkupaloja pääsiäiseksi. Ohje on parin vuoden takaa Hemmets-lehdestä, alkuperäisen reseptin nimenä Mazarinbitar med citron.

1333894341_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

350 g margariinia

200 g mantelimassaa

3 munaa

3 dl maitoa

6½ dl vehnäjauhoja

5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

 

Kuorrute

5 dl tomusokeria

5 rkl vettä tai sitruunamehua

1 dl lemon curdia

 

Sulata margariini. Raasta mantelimassa. Vatkaa munat ja kaito kevyseti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne mantelimassan kanssa muna-maitoseokseen. Lisää lopuksi sulatettu, jäähtynyt rasva. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Lämmitä Lemon Curdia 30 sekuntia mikrossa. Laita Lemon Curd pursotuspussiin, leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuita raitoja tomusokerikuorrutteen päälle. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa leivonnainen paloiksi.

1333894382_img-d41d8cd98f00b204e9800998e