Eilen illalla tein parsakaalipiirakkaa iltapalaksi. Itse sain syödä, kun tässä ei ollut lihaa... ;) Hyvää oli!

1251980083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

½ prk maitorahkaa

125 g pehmeää voita

2 dl vehnäjauhoja

1/4 tl leivinjauhetta


Täyte

400 g parsakaalia

5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

150 g fetajuustoa

2 munaa

3 dl kermaa

suolaa

mustapippuria

2 dl juustoraastetta


Sekoita rahlaan pehmeä voi, leivinjauhe sekä vehnäjauhot. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele parsakaali ja kypsennä noin 5 minuuttia vedessä tai höyryssä. Jäähdytä siivilässä kylmässä vedessä ja valuta. Lado suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit pohjan päälle. Lisää vuokaan parsakaalit ja fetajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Valmista munaseos sekoittamalla munat, kerma ja mausteet sekaisin. Kaada vuokaan muiden ainesten päälle. paista 200 asteessa 30 minuuttia.