Eilen illalla tein parsakaalipiirakkaa iltapalaksi. Itse sain syödä, kun tässä ei ollut lihaa... ;) Hyvää oli!
Pohja
½ prk maitorahkaa
125 g pehmeää voita
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
Täyte
400 g parsakaalia
5 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
150 g fetajuustoa
2 munaa
3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Sekoita rahlaan pehmeä voi, leivinjauhe sekä vehnäjauhot. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Paloittele parsakaali ja kypsennä noin 5 minuuttia vedessä tai höyryssä. Jäähdytä siivilässä kylmässä vedessä ja valuta. Lado suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit pohjan päälle. Lisää vuokaan parsakaalit ja fetajuusto. Ripottele pinnalle juustoraaste. Valmista munaseos sekoittamalla munat, kerma ja mausteet sekaisin. Kaada vuokaan muiden ainesten päälle. paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Kommentit