Rippijuhliin meni tämäkin kakku.
Pohja
250 g margariinia
2 dl sokeria
6 keltuaista
3 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Marenki
6 valkuaista
3 dl sokeria
Kakun väliin
2 prk Flora Vispiä
1 dl sokeria
1 litra vadelmia
Vaahdota aluksi valkuaiset sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuuttia. Vaahdota toisessa kulhossa rasva ja sokeri. Voit käyttää samoja vatkaimia, millä vatkasit valkuaisvaahdon, eikä vatkaimia tarvitse pestä välillä. Lisää keltuaiset rasva-sokerivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot, leivinjauhe ja maito. Sekoita hyvin. Levitä taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoisen reunavuoan sisään.
Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Jäähdytä. Pakasta pohjalevy leivinpapereineen päivineen, jotta sitä on kakkua täytettäessä helpompi käsitellä.
Ota pohjalevyt pakastimesta. Käännä toinen levy tarjottimelle leivinpaperi ylöspäin. Poista leivinpaperi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sekoita kermavaahdon joukkoon vadelmat. Levitä vadelmakerma pohjalevylle. Poista toisesta pohjalevystä leivinpaperi ja nosta se kermavaahdon päälle. Laita torttu jääkaappiin tunniksi sulamaan ennen tarjoamista. Koristele.
Kommentit