2 pkt ruispaahtoleipää
Täyte
600 g kylmäsavulohta
3 pkt ruohosipulituorejuustoa (400 g)
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa
3 prk ranskankermaa
3 rkl sitruunamehua
1/2 tl valkopippuria
1 tl sitruunapippuria
1 tl tilliä
Kostutus
1,5 dl sitruunavettä
Pursotukset
2 prk ruohosipulituorejuustoa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
2 prk ranskankermaa
Koristelu
1 jääsalaatti
1 keltainen paprika
1 pkt herneenversoja
1 rasia kirsikkatomaatteja
150 g kylmäsavulohta
juustosiivuja
Valmista täyte. Vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma kuohkeaksi noin 5 minuuttia. Hienonna kylmäsavulohi ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Asettele reunavuoan pohjalle ensin ruispaahtoileipäpaloja. Leikkaa leipiä, jotta saat pyöreän vuoan täyttymään reunoja myöten. Kostuta sitruunamehulla. Kaada leipien päälle 1/3 lohitäytteestä. Lado päälle grahamleipäviipaleet ja kostuta ja levitä 1/3 lohitäytteestä. Tee samoin vielä kolmas kerros ruispaahtoleivästä. Pinnalle grahamleipäviipaleet, jotka kostutetaan. Laita kelmu vuoan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Pursotusta varten vaahdota tuorejuustot ja ranskankerma noin 5 minuutin ajan. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Pursota lehtityllalla kakun reunat. Koristele kakku.
Kommentit