Tähän kakkuun toivottiin mansikkaista makua ja päivänkakkaroita. Mansikanmakuisen marsipaanin värjäsin vaaleanpunaiseksi valkoisella elintarvikevärillä ja kaulin sydänkuvion kuviokaulimella marsipaanin pintaan. Suihkautin pintaan vielä helmiäissprayta. Vauva on tehty sokerimassasta silikonimuotilla.

1254037905_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254037956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254037920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1254037936_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 prk ranskankermaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

300 g mansikoita


Kakun pinnalle

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria


Sydänkuvioitu marsipaani

200 g Odensen mansikanmakuista marsipaania

5 tippaa valkoista elintarvikeväriä


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon ranskankerma, rahka ja sokerit. Sulata ja soseuta mansikat.  Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos mansikkasoseen joukkoon ohuena nauhana ja kaada vaahdon joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada puolet täytteestä pohjan päälle reunavuoan sisään. Paina keskimmäinen kakkulevy päälle. Kaada loput täytteestä vuokaan ja laita päällimmäinen kakkulevy päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vatkaa Vispit ja pastaväri vaahdoksi ja lisää sokerit. Päällystä kakku kermavaahdolla. Laita marsipaanilevy kakun päälle. Asettele lehdet ja kukat kakun päälle. Käytä koristeiden kiinnittämiseen valmista sokerikuorrutetta. Pursota reunat kermavaahdolla. Pursotin ensin koripunostyllalla pystyraidat parin sentin välein. Sen jälkeen vaihdoin lehtityllan ja pursotin sillä tyhjät välit edestakaisella liikkeellä. Lopuksi vaihdoin 14mm tähtityllan ja pursotin sillä kakkukuvan ympärille kiehkurat.

1254037970_img-d41d8cd98f00b204e9800998e