Tämä on suurta herkkuani! Ohje on Suklaasydämeltä.

1291664236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

200 g rasvaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

 

Täyte

6 omenaa

1 dl sokeria

1½ dl vettä

1 rkl sitruunamehua

1½ dl vaniljakreemijauhetta

1 dl vettä

 

Pinnalle marenki

4 valkuaista

4 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa

 

Valmista pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori omenat ja kuutioi ne. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kunnes omenanpalat pehmenevät.  Anna jäähtyä. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa. Kaada massa paistetun pohjan päälle.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kulhossa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuutin ajan. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota marenki piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 100 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa, jos maltat odottaa...

1291664275_img-d41d8cd98f00b204e9800998e