Suloiset siskokset viettivät syntymäpäiviään ja tein heille juhliin toiveiden mukaisen kakun. Tyttöjen lempivärit lila ja vaaleanpunainen näkyvät kakussa. Tumman kakkupohjan välissä suklaamoussea ja vadelmamoussea. Bloom on maalattu marsipaanille Wiltonin paastaväreillä.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kakun kostutus
2 dl maitoa
1 rrkl vanilliinisokeria
Suklaamousse
150 g taloussuklaata
1 prk Flora Vispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vadelmamousse
3 liivatelehteä
1 prk Flora Vispiä
200 g ranskankermaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl soseutettuja vadelmia
Pursotukset
2 dl Flora Vispiä
½ dl sokeria
pari tippaa pinkkiä pastaväriä
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Sekoita munavaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 35 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan ja kostuta kakkulevyt vanilliinimaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata kotimaiset vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Valmista suklaamousse. Sulata suklaa mikrossa 20 sekuntia kerrallaan. Sekoita välillä. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle suklaamousse. Paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle vadelmamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota värjätty kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Siirrä marsipaanilevy kakun päälle. Pursota reunat ja koristele.
Kommentit