Ystäväni 3-vuotta täyttävälle tyttärelle toivottiin Hello Kittyä kakkuun. Kuva on maalattu pastaväreillä sokerimassalevylle. Tausta on töpötelty tomuvärillä.
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl maitoa
2 tl vanilliinisokeria
Kakun väliin
2 prk mustikkasosetta (Piltti)
Vadelmamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk rahkaa
4dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
500 g vadelmia
Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
pari tippaa Wiltonin pinkkiä pastaväriä
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata vadelmat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Laita alimmainen kakkulevy tarjottimelle säädettävän suorakulmaisen reunavuoan sisään. Levitä kakkupohjalle mustikkasosetta. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Kaada kermat kulhoon. Vaahdota kerma. Värjää osa vaahdosta pinkillä pastavärillä. Lisää ja sokerit. Levitä pinkkiä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytä korinpohja-, lehti- ja tähtityllaa. Koristele maalatulla Hello Kitty-kuvalla, sokerimassakukilla, lumihiutaleilla ja -lehdillä.
Kommentit