Tällä kakulla muu perhe yllätti 40-vuotissynttäreitään tänään viettävän jalkapalloilijan. Kakun pinta on sokerimassaa ja nappis ja jalkapallo valmiita muovisia kakunkoristeita. Paljon onnea synttärisankarille!

1287560954_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


Kostutus

1½ dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria


Vadelmamousse

6 liivatelehteä

1 prk Flora Vispiä

1 prk ranskankermaa

1 prk rahkaa

2 dl sokeria

2 dl vadelmasosetta

 

Kakun päälle

1 dl kermaa vaahdotettuna

400 g valkoistaa sokerimassaa

100 g mustaa sokerimassaa


Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun Wiltonin jalkapallokakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjasose. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Laita alimmainen kakkulevy pestyn ja kelmulla vuoratun jalkapallovuoan sisään. Kaada puolet vadelmamoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Kauli sokerimassa pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa mustasta sokerimassasta viisikulmioita ja asettele kakun päälle. Tikkaa kuvioiden reunat marsipaanityökalulla.