Tämä ohje on Kaarina Roinisen Helpot kotileivonnaiset -kirjasta.

1258895850_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

1 pkt kivettömiä pehmeitä luumuja
3 dl vettä
3 dl karkeaa porkkanaraastetta (2-3 porkkanaa)
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 dl sitruunamehua
200 g margariinia
2,5 dl fariinisokeria
2 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä

Päälle

100 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle
koristerakeita tai pähkinärouhetta

Leikkaa luumut saksilla pieniksi suikaleiksi ja keitä niitä vedessä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja anna kypsyä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja mehu.

Vatkaa pehmeä rasva ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä luumu-porkkanaseos. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista levyä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos levylle ja ripottele pinnalle koristerakeita tai pähkinärouhetta. Leikkaa leivonnainen ennen tarjoilua neliöiksi.