Tein kokousväelle tarjottavaksi hedelmäkakun. Oli elämäni ensimmäinen laatuaan. Täytteenä mango-limemousse ja koristeena persikkaa, päärynää ja viinirypäleitä.

1301856317_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1301856337_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Kostutus

2 dl maitoa

1 rkl vanilliinisokeria

 

Täyte

6 liivatelehteä

2 dl mangoa soseena

1 prk Flora Vispiä

1 prk maustettua rahkaa lime-valkosuklaa

2 dl Creme Fraichea

2 dl sokeria

 

Kakun väliin myös

2 prk mango-Pilttiä

 

Pursotukset

2 prk Flora Vispiä

½ dl sokeria

 

Kakun päälle

1 tlk säilykepersikoita

1 tlk säilykepäärynää

tummia viinirypäleitä

2 dl vettä

1 dl hyytelösokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden munavaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuutttia. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan ja kostuta vanilliinimaidolla.

Lata liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta säilykemangot. Vaahdota Vispi ja lisää vaahdon joukkoon maustettu rahka, ranskankerma, sokerit ja mangosose. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja sulata pehmenneet liivatelehdet kiehuvaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana mangomoussen joukkoon hyvin sekoittaen.

Täytä kakku. Laita alimmainen kakkupohja reunavuoan sisään tarjoilualustan päälle. Levitä pohjalle purkki mangososetta ja kaada päälle puolet täytteestä. Täytä toinen väli samoin. Paina päällimmäinen kakkupohja päälle ja peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Levitä kakun pinnalle ohut kerros mangohilloa. Viipaloi hedelmät ja asettele ne kakun pinnalle. Kiehauta 2 dl vettä ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa. Lusikoi kiille hedelmien pinnalle reunavuoan sisään. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vaahdota Vispi ja mausta sokerilla. Pursota kakun reunat.