Tein äidille nimipäivälahjaksi tämän kakun.

1265492851_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

5 munaa

1 3/4 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta


Kostutus

2 dl maitoa

2 tl vanilliinisokeria


Kakun väliin

lakkahilloa

200 g lakkoja

1 dl kinuskikastiketta

1 prk Flora Vispiä


Kinuski

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria


Pursotukset

1 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota kakkupohjaa varten munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kolmeen osaan. Kostuta palat vanilliinimaidolla.

Levitä alimman kakkupohjan päälle lakkahilloa ja puolet lakoista. Valuta päälle kinuskikastiketta. Levitä päälle puolet vaahdotetusta kermasta. Laita keskimmäinen kakkupohja edellisten päälle ja täytä toinen väli samoin. Paina päälle viimeinen kakkulevy ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista kinuski. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki ja kaada kylmän kakun päälle. Laita kakku vielä jääkaappiin.

Vatkaa Vispit vaahdoksi ja sokerit. Levitä lastalla kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat ja koristele kakku.

1265492831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e