Aleksanterinleivoksia on meillä lähes aina juhlissa tarjolla. Tällä kertaa tein kuorrutteen cappuccinon makuiseksi.

1326487365_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

500 g pehmeää  voita

2½ dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

2 keltuaista

10 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

 

Täyte

300 g paistonkestävää vadelmamarmeladia

 

Kuorrutus

500 g tomusokeriia

½ dl vettä

2 pss Choco-Cappuccinojuomajauhetta (Pirkka)

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää keltuaiset. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan vetäytyä kelmun alla viileässä puolisen tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoisiksi levyiksi. Levitä toiselle taikinalevylle paistonkestävää vadelmamarmeladia. Kumoa toinen pohjataikina marmeladin päälle. Poista päällimmäinen leivinpaperi. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä.

Tee kuorrutus. Mittaa tomusokeri ja juomajauhe kulhoon. Lisää vettä pieninä erinä ja sekoita tasaiseksi, kiiltäväksi tahnaksi. Levitä kuorrutus ohuena kerroksena leivoslevylle. Anna kuorrutuksen jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Leikkaa terävällä veitsellä sopivan kokoisiksi leivoksiksi.