Nelli Maria Vilhelmiina sai tänään kauniin nimensä. Juhliin meni kinkkuvoileipäkakku ja tämä mansikkamoussella täytetty vaaleanpunainen gluteeniton kakku. Kakun pinta on vaaleanpunaiseksi värjättyä marsipaania. Kukat ja muut koristeet sokerimassaa. Paljon onnea pienokaiselle ja koko perheelle!

1283093646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1283093698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1283093615_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

8 munaa

3 dl sokeria

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

2 dl perunajauhoja

1½ tl leivinjauhetta

Kostutus

3 dl maitoa

2 rkl vanilliinisokeria


Mansikkamousse

12  liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

2 prk ranskankermaa

2 prk maitorahkaa

4 dl sokeria

4 tl vanilliinisokeria

4 dl soseutettua mansikkaa


Pursotukset

3 prk Flora Vispiä

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

 

Kakun pinnalle

500 g marsipaania

pinkkiä ja valkoista pastaväriä

 

Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat laktoosittomalla vanilliinimaidolla.

Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.


Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet mansikkamoussesta. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytin tässä kakussa reunoilla lehtityllaa. Kakun yläreuna on pursotettu 14 mm tähtityllalla. Koristele.

1283093672_img-d41d8cd98f00b204e9800998e