Nelli Maria Vilhelmiina sai tänään kauniin nimensä. Juhliin meni kinkkuvoileipäkakku ja tämä mansikkamoussella täytetty vaaleanpunainen gluteeniton kakku. Kakun pinta on vaaleanpunaiseksi värjättyä marsipaania. Kukat ja muut koristeet sokerimassaa. Paljon onnea pienokaiselle ja koko perheelle!
Pohja
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Kostutus
3 dl maitoa
2 rkl vanilliinisokeria
Mansikkamousse
12 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
2 prk ranskankermaa
2 prk maitorahkaa
4 dl sokeria
4 tl vanilliinisokeria
4 dl soseutettua mansikkaa
Pursotukset
3 prk Flora Vispiä
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Kakun pinnalle
500 g marsipaania
pinkkiä ja valkoista pastaväriä
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun suorakaiteen muotoiseen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat laktoosittomalla vanilliinimaidolla.
Laita liivatalehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata mansikat ja soseuta ne. Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita keskenään ranskankerma, rahka, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.
Kokoa kakku levittämällä pohjan päälle puolet mansikkamoussesta. paina keskimmäinen pohjalevy päälle ja kaada sen päälle loppu mansikkamousse. Paina päällimmäinen kakkulevy päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vaahdota kerma. Lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle ja reunoille. Pursota reunat. Käytin tässä kakussa reunoilla lehtityllaa. Kakun yläreuna on pursotettu 14 mm tähtityllalla. Koristele.
Kommentit